Táplálkozási tanácsadás és diéták összeállítás


A 21. század embere többféle módon is  árt magának, de a legnagyobb kárt táplálkozásával okozza szervezetének. Naponta többször követ el merényletet egészsége ellen, ha nem étkezik megfelelően: nem jutnak hozzá a sejtjei  szükséges energiához, sejtmegújuláshoz szükséges építőanyagokhoz.
 

A tanácsadás egyéni felmérés alapján egyénre szabott  étrend összeállítása  egészségi állapot, testtípus, vércsoport  és az egyéni  ízlés figyelembe vételével.
 

Egészség megőrzési  program és betegségekhez kapcsolódó diéták összeállítása:

  • cukorbetegség
  • eméyztési problémák
  • szív és érrendszeri betegségek
  • vesebetegségek
  • idegrendszeri betegségek
  • immungyengeség
  • stb

A szelíd természetgyógyászati módszerek, a gyógy- és funkcionális élelmiszerek, táplálék kiegészítők a táplálkozási terápiák olyan egyszerű eszközei, amelyekkel szervezetünk öngyógyító képessége célzottan segíthető. Megszüntethetünk vele hiányokat, támogathatunk vele gyógyulási folyamatokat, eredményesen használhatjuk őket a savtalanító, salaktalanító kúrák során.
Ha Ön egy házat tervez, különböző eszközökre van szüksége. Egyszerűsítsük le a dolgot:: kell egy papírlap, amire rajzolni fog, egy írószerszámra és néhány segédeszközre, pl. vonalzókra. Ugye Ön sem gondolja, hogy egy levélpapír, egy ceruza és egy egyenes vonalzó megfelelő eszköz lehet a tervezéshez? Pedig önmagában mindegyik jó eszköz, lehet rá írni, lehet vele rajzolni, illetve mérni. Ugye egyetértenek abban, hogy egy ház tervezéséhez más eszközökre van szükség?
Az egészség visszaszerzése, megőrzése területén is mindig a célhoz kell a megfelelő eszközt kiválasztani. A legjobb minőségű termék is csalódást okozhat, elveszíthetjük bizalmunkat vele szemben, ha elmarad a kívánt eredmény. Ráadásul ezek hatásukat csak akkor fejtik ki, ha türelmesen, hosszabb ideig használjuk őket, mint a megszokott, de mellékhatásokban is bővelkedő gyógyszereket. Egy jó szándékú, baráti tanács követése vagy egy pontatlan információ, esetleg félreértés tönkreteheti még a legjobb termék hírnevét is.

Tartsuk szem előtt, hogy ezen termékek fogyasztása előtt minden esetben az első lépés egy bevezető, alapos állapotfelmérő beszélgetés!